top of page

Sigrid Davidsen fra Høybråten blir Allstar-spiller

- Å være en Allstar betyr at man har blitt kåret til én av fem beste spillere i toppligaen BLNO. Men det kommer ikke uten innsats, forteller Sigrid som til daglig spiller forward på Høybråten.

- Det betyr veldig mye å få den prisen. Men man må legge ned mye arbeid. Det er mange timer med trening som ligger bak, og man må også elske det man driver med og ha det gøy med basket!

Hvilke råd har du til unge spillere som vil bli gode i basket?

- Dra på trening selv de dagene du virkelig ikke har lyst, ta noen ekstra skudd etter alle andre er ferdig og tren hardt når andre tar ferie. Ser du noen eldre spillere i hallen som gjør noe du kunne tenke deg å få til må du ikke være redd for å gå bort til dem og spørre om de kan vise deg.

Så og si alt jeg kan i dag har jeg lært av noen som var bedre enn meg. Still deg selv spørsmålet; hvor god ønsker jeg å bli? Så lenge du har fokus på det målet, trenger du bare ha det gøy med idretten du elsker.

Hvordan er tradisjonen med basket i din familie?

- Vi er en basketfamilie. Mildt sagt. Moren og faren min møttes som spillere i Høybråten. I dag er mamma styreleder i klubben og pappa er i driftskomiteen. Begge har også vært trenere. Jeg og broren min har drevet med flere idretter siden vi var små, men det var alltid basket vi visste at vi skulle ende opp med. Vi har vokst opp med en kurv rett utenfor døra og en basketball ved siden av hodeputa. Broren min har også spilt basket i flere år i USA.

Hvilke ambisjoner har du videre?

- Jeg ønsker å fortsette med å trene hardt og bli enda bedre for hver sesong. Det kan hende jeg etter hvert ønsker å prøve meg ute i Europa, men akkurat nå har jeg det veldig bra i BLNO med Høybråten.

Hvordan er Høybråten som klubb?

- Høybråten er en fantastisk klubb fordi det er en stor gjeng med folk som elsker basket og tar vare på hverandre. Klubben verdsetter mangfoldighet og er virkelig klubben der basket er for alle. Ikke minst satser de på jenter! Mange spillere som kommer til oss fra andre klubber blir overrasket over hvor mye plass klubben gir jenter til å utvikle seg sammenlignet med det de er vant med.

Noe du savner i Høybråten BBK?

- Jeg savner enda flere unge basketglade jenter og gutter! Vi er en stor familie med plass til enda flere!

bottom of page