top of page

Bronsmedaljen glir mellom fingrene

Photos: Lars Øyvind Hopland​

Høybråten-jentene åpnet i stor stil, men Ulriken hentet inn 12 poeng og vant med 11.

Ulriken Eagles – Høybråten 67-56

- Bronse er vi veldig godt fornøyd med, når vi vet hvordan vi så ut på begynnelsen av sesongen. Det var ikke så mange som trodde på oss da, sa Ulriken-kaptein Vilde Tveito etter at laget hadde sikret bronsemedaljene etter en sterk snuoperasjon og finish mot Høybråten.

Før sesongen forsvant begge lagets Allstar-spillere fra forrige sesong, Emilie Grønås (ligaens MVP) og Maren Hoff Austgulen ut med langtidsskader.

Inn kom mange ungjenter, men samtidig gjorde rutinerte spillere som Lise Breivik (25) og Anna Hammer (28) tilbake.

- Vi har en gjeng med unge spillere som jobber hardt, vi fikk tilbake noen viktige spillere – og så hjalp det å få inn Erica (Aiello) i pointguardrollen, presiserer Ulriken-kapteinen.

Aiello i toppslag

Nettopp amerikanske Erica Aiello, som ble hentet til Bergen i november, ble viktig i bronsekampen mot Høybråten.

Etter flere litt skuffende kamper storspilte Aiello, som lørdag ble tatt ut på KLs Allstar-lag. Hun ble toppscorer med 17 poeng (inkludert 7/7 på straffer) og hadde i tillegg 8 assists, 7 steals og 5 returer.

Ikke minst var Aiello viktig i Ulrikens press, som voldte store for problemer for Høybråten - og var hovedårsaken til lagets 23 turnovers.

Høybråten hadde solid støtte fra tribunen i Bærum Idrettspark, og så ut til å skulle lage bronsefest da de suste av gårde til ledelse 21-9 etter første periode.

Men Ulriken samlet seg og hentet inn det aller meste i en jafs:

En 10-0-run som tok laget fra 16-25 til ledelse 26-25 på tre minutter midtveis i andreperioden.

Avgjorde med ny "run"

Høybråten klorte seg fast noen minutter, men etter 29-28 ved halvtid satte DuRell Sanfords jenter inn støtet fra start i tredje periode.