top of page

Bronsmedaljen glir mellom fingrene

Photos: Lars Øyvind Hopland​

Høybråten-jentene åpnet i stor stil, men Ulriken hentet inn 12 poeng og vant med 11.

Ulriken Eagles – Høybråten 67-56

- Bronse er vi veldig godt fornøyd med, når vi vet hvordan vi så ut på begynnelsen av sesongen. Det var ikke så mange som trodde på oss da, sa Ulriken-kaptein Vilde Tveito etter at laget hadde sikret bronsemedaljene etter en sterk snuoperasjon og finish mot Høybråten.

Før sesongen forsvant begge lagets Allstar-spillere fra forrige sesong, Emilie Grønås (ligaens MVP) og Maren Hoff Austgulen ut med langtidsskader.

Inn kom mange ungjenter, men samtidig gjorde rutinerte spillere som Lise Breivik (25) og Anna Hammer (28) tilbake.

- Vi har en gjeng med unge spillere som jobber hardt, vi fikk tilbake noen viktige spillere – og så hjalp det å få inn Erica (Aiello) i pointguardrollen, presiserer Ulriken-kapteinen.

Aiello i toppslag

Nettopp amerikanske Erica Aiello, som ble hentet til Bergen i november, ble viktig i bronsekampen mot Høybråten.

Etter flere litt skuffende kamper storspilte Aiello, som lørdag ble tatt ut på KLs Allstar-lag. Hun ble toppscorer med 17 poeng (inkludert 7/7 på straffer) og hadde i tillegg 8 assists, 7 steals og 5 returer.

Ikke minst var Aiello viktig i Ulrikens press, som voldte store for problemer for Høybråten - og var hovedårsaken til lagets 23 turnovers.

Høybråten hadde solid støtte fra tribunen i Bærum Idrettspark, og så ut til å skulle lage bronsefest da de suste av gårde til ledelse 21-9 etter første periode.

Men Ulriken samlet seg og hentet inn det aller meste i en jafs:

En 10-0-run som tok laget fra 16-25 til ledelse 26-25 på tre minutter midtveis i andreperioden.

Avgjorde med ny "run"

Høybråten klorte seg fast noen minutter, men etter 29-28 ved halvtid satte DuRell Sanfords jenter inn støtet fra start i tredje periode.

Flaka Kelmendi ga først Høybråten 30-29, men så kom 11-0 til Ulriken:

3-poenger fra Vilde Tveito, Lise Breivik to ganger, Tveito 38-30 fra Erica Aiello og Breivik 40-30 fra Aiello.

Forward-duoen Sigrid Male Davidsen (16 poeng og 12 returer) og Tina Evjen Nesse (12 og 12) førte an i Høybråtens kamp for å komme tilbake, og Oslo-laget var nede i 6 poeng (49-43) like før slutt i tredje periode.

Men da Nesse måtte ut med sin femte feil 7 minutter før slutt på 9-poengsledelse til Ulriken (54-45), ble oppgaven bare enda vanskeligere for Høybråten.

Ulriken kunne kontrollere inn til seier 67-56, og både Karyn Sofie Sanford og Fatima Mohamed kunne juble for bronsemedaljer seks dager etter at de vant gull i J03-klassen i Scania Cup.

Mistet toppformen

Ulriken Eagles så aller sterkest ut i januar og februar, med tre imponerende seire: 75-61 over Ullern, 57-36 over Høybråten og 76-51 borte over Asker.

Så kom motgangen, og laget falt ned til femteplass på KL-tabellen.

- Vi har slitt med å finne flyten etter vinterferien og pausen. Vi har en utmattende spillestil med press hele tiden, og er avhengig av at alle går 100 prosent hver gang på driver og kutter, sier Vilde Tveito.

Men hvem bryr seg om det når det blir NM-bronse?

Ved siden av Erica Aiello hadde Tveito hadde en sterk kamp med 15 poeng og 6 returer, mens Lise Breivik som alltid var en trussel for motstandernes forsvar og bidro med 14 poeng og 10 returer.

Og Høybråten? De ble hyllet av publikum, selv om laget ikke klarte å følge opp den gode starten og vinne bronsemedaljene.

Bilal Rodgers' jenter har levert en sterk sesong. Høybråten sikret sølv i serien og er kommet tilbake på medaljeplass og i toppen av norsk kvinnebasket etter mange år i dvale.

bottom of page