top of page

En vekker for Høybråten

- En vekker for Høybråten 

Lise Breivik og Ulriken Eagles hadde én seier og ett tap mot Flaka Kelmendi og Høybråten fra tidligere i sesongen, og sikret seg det viktige 2-1-overtaket i innbyrdes-oppgjør med 57-36 søndag. Bildet er fra den første kampen i Bøler idrettshall i oktober. FOTO: ERIK BERGLUND 21.01.2018 Høybråten slo alle topplagene før jul, men ble utklasset av Ulriken søndag. Ulriken Eagles – Høybråten 57-36 Hva skjedde med Høybråten? Laget som i rask rekkefølge slo Asker, Ullern og Gimle i november og desember, har åpnet det basket-året 2018 med tre strake tap – for Asker (62-63), Gimle (53-61) og Ulriken (36-57). Og med de samme spillerne: De som scoret 73 mot Ullern og 71 mot Gimle, ble holdt til 36 av Ulriken Eagles søndag. Sesongverste, og mindre for hver periode: 11, 10, 9 og 6 poeng. - Jeg forstår det ikke helt, jeg heller. Men kanskje er vi blitt FOR selvsikre, for trygge på oss selv, kommet for høyt opp, sa Høybråten-trener Bilal Rodgers etter det oppsiktsvekkende og klare tapet i Haukelandshallen. - Vi kom til et punkt da vi hadde slått alle de andre lagene i ligaen, og tenkte kanskje at det var nok. Men vi forsto ikke at akkurat som vi løftet oss ved å ville slå de beste, ville de som tapte for oss ha revansj, at nå var vi laget alle vil slå. - Nå må vi tilbake til start og omstille oss igjen. Dette er en vekker for oss i Høybråten, fastslo Rodgers. Ulriken Eagles fikk forsterkningen de trengte da amerikanske Erica Aiello ble hentet til Bergen i desember. Med den 1,64 m høye pointguarden på plass, har laget vunnet sine tre siste kamper – og slo Ullern 75-61 for to uker siden. - For oss handlet det om å få stabilitet i pointguard-posisjonen. Vi har gode «vinger», gode skyttere, unge talenter og ganske god dybde, sier UIrikens trener, DuRell Sanford. - Vi har jobbet mye med forsvaret, og klarte å få Høybråten ut av rytmen. Ingen av deres spillere kom opp i tosifret score, og presset vårt har vist seg å være veldig effektivt allerede, presiserer han. Høybråten ledet 11-9 etter første periode, men ble utklasset 23-10 i den andre og 15-9 og 10-6 i de to siste. Sigrid Male Davidsen og Tina Evjen Nesse tok henholdsvis 13 og 10 returer, men hadde 4/15 og 4/13 på skudd. Nesse og Anneli Widén var mestscorende med 9 poeng, Davidsen stoppet på 8. Ulriken-kaptein Vilde Tveito ble kampens toppscorer med 16 poeng, mens dagens mest positive overraskelse var Nora Hisdal, U16-landslagsspiller i fjor. Hun markerte seg med 10 poeng, 6 returer, 2 assists og 2 steals på 19 minutters spilletid. - For meg var Nora kampens MVP, hun er 2001-modell og gjorde så mye bra. Men det sier mye om bredden vår, vi har forskjellige spillere som kan være best, det varierer fra kamp til kamp, sier DuRell Sanford.  Høybråten står nå med 7-5 i seire-tap, mens Ulriken Eagles som har 6-5 skal til Tromsø og møte hjemmelaget der i to kamper lørdag og søndag. Deretter venter en tøff bortehelg med kamper mot Asker og Ullern 10. og 11. februar. Høybråten skal rett ut i ny toppkamp, borte mot Ullern i Ørakerhallen søndag.           

bottom of page