top of page

Totalrenovert basketbane på Furuset: Fortsetter oppussingen

Vakkert samarbeid Gjennom den store rehabiliteringen av borettslaget, som kulminerte med OBOS-prisen for 2017, var ballbanen brukt som riggeplass for entreprenørene. - Som takk for dette ba vi entreprenøren tilbakestille fundamentet etterpå, og tok kontakt med bydelen om vi kanskje skulle få til en ordentlig ballbane her igjen, sier Myhrbraaten. Ballbanen ligger på en tomt som er delt mellom kommunen og borettslaget, noe som i mange tilfeller ville gjort et prosjekt nærmest umulig. - Men istedenfor å drukne i byråkrati har alle samarbeidet helt strålende, og da står vi her i dag med en flunkende ny basketbane, smiler Myhrbraaten. I tillegg til Bydel Alna, OBOS og Nordre Gran, har også Husbanken vært involvert i i finansieringen av banen. Viktig friplass Umar Munir er overbevist om at det er viktig for hele området at man får på plass baner som dette. - Det har etterhvert kommet mange lekeplasser for de aller minste, men ikke så mye for de større barna og ungdommen. Jeg tror det er viktig at de også har et attraktivt sted de kan bruke energien sin på en positiv måte, og fylle tiden sin med aktivitet på en sosial møteplass. Også Knut Røli, BU-leder i Alna, fremhever viktigheten av slike plasser. - Vi vet det er viktig å engasjere de unge i aktiviteter som dette. Og å ha en fin bane som dette liggende kort avstand fra der de bor er også viktig. Da kan foreldrene være trygge på det området der lek og moro foregår. Kanskje de til og med blir med selv også. - Bidrar til et godt bomiljø Styreleder Umar Munir smiler når han ser rundt seg på Nordre Gran, og er med rette stolt av den ansiktsløftningen man har fått til i området. - Nå begynner det å bli veldig, veldig fint her. Vi former våre omgivelser, og de former oss. Når det ser fint ut, tror jeg det påvirker folk på en positiv måte, og det har hele tiden vært tanken å gi folk en god opplevelse gjennom både arkitekturen og funksjonaliteten her. Vi er stolte av å kunne bidra til et godt bomiljø. Lars Myhrbraaten tror også man kan få en smitteeffekt gjennom denne slags prosjekter. - Jeg tror det er veldig smart å plassere ut sånne «grønne lunger» i områdene. Selv om det kanskje skal omgjøres til boliger ved en senere anledning, legger det forhåpentligvis litt føringer for hvordan den prosjekteringen blir. Så dermed gjenstår det egentlig bare å ta i bruk banen for alt den er verdt. - Ballbanen blir kanskje litt upersonlig, har dere døpt den enda? - Nei, noe offisielt navn har den ikke fått enda. Kanskje noen har en god idé, spør en smilende Umar Munir.

http://groruddalen.no/nyheter/fortsetter-oppussingen/19.23390 

bottom of page